top of page

SELFCHECK Kendi kendine test kiti 'hayatımı kurtardı

Güncelleme tarihi: 3 Şub 2022




SELFCHECK Kendi kendine test kiti 'hayatımı kurtardı.'Üç çocuk annesi biri, bağırsak kanseri için kendi kendini test eden bir kitin hayatını kurtardığını söylüyor.


Wendy Lyons, Dışkı İmmünokimyasal Testleri veya FIT kullanımında öncü bir bölge olan Nottinghamshire, Eastwood'da yaşıyor.

Kit, doktorlara daha pahalı ve rahatsız edici bir kolonoskopi gerekip gerekmediğini söyleyebilir.

Hastane patronları, normalde hastalık için test edilmeyen insanlarda kanseri daha erken bulmak için kullanabileceklerini umuyorlar.Nottinghamshire'daki klinik görevlendirme grupları (CCG'ler), Kasım 2017'de Nottingham GP'lerin, dışkılarında kan lekeleri veya bariz bir yumru dışında bağırsak kanseri semptomları olan hastalara testler sunan ilk kişi olduğunu söyledi.

Kolonoskopi için 400 sterline kıyasla NHS'ye kişi başı yaklaşık 25 sterline mal olan test, bu yıl ulusal tarama programının bir parçası olarak 60 yaşın üzerindeki herkese gönderiliyor ve İskoçya'da zaten yaygın olarak kullanılıyor.

Ancak Nottinghamshire'da doktorlar, kansere yakalanma ihtimallerinin çok düşük olduğunu düşünseler bile, bu testi genç insanlarda da yakalayabilecekleri anlamına gelse bile, açıklanamayan bağırsak sorunları olan herkese önerebilirler.

'Hayatta kalan en şanslı kişi'

46 yaşındaki Bayan Lyons, baş ağrısı ve ağrı çekmeye başladığında menopoza girdiğini düşünüyordu.

Doktoru başlangıçta kanser olma ihtimalinin düşük olduğu konusunda güvence verdi ve ona önlem olarak testi teklif etti.

Pozitif çıktı ve sonuç olarak kanseri o kadar erken tespit edildi ki hem kemoterapiden hem de ameliyatının önemli yan etkilerinden kaçındı.


"Hayatta kalan en şanslı kanser hastası gibi hissediyorum - NHS'ye ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi. "O FIT testi hayatımı kurtardı.


"https://www.bbc.com/news/uk-england-nottinghamshire-47792829?fbclid=IwAR1fgwakZM6cV9cJEdmXn4vDF3bdsiG-rZ1AB8ReJXHsa4gACjqVLv1_Nb8

159 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

“Kolorektal (Kalın Bağırsak) kanseri dünyada ve ülkemizde

Kars İl Sağlık Müdürlüğü duyurdu; “Kolorektal (Kalın Bağırsak) kanseri dünyada ve ülkemizde ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Kolon kanseri, Sağlık Bakanlığı’nın kanser istatistikleri kayıtlarına göre

Yazı: Blog2_Post
bottom of page